skip to Main Content

Over

Diepe liefde voor de Aarde

Ik help je met een nieuwe groene kijk op jouw woonomgeving. Alleen of met een team specialisten uit mijn netwerk help ik jou verder.  Vanuit een diepe liefde voor de Aarde en alles wat daarbij valt te ontdekken en beleven bied ik inzichten. Ik laat jou ervaren dat je onderdeel bent van een krachtig, natuurlijk geheel. En dat jij met die wetenschap kan bijdragen aan het welzijn daarvan en van jezelf, op jouw eigen manier.

Wanneer je geïnspireerd raakt en kleine of grote acties gaat ondernemen, kun je meteen verschil gaan ervaren. Bijvoorbeeld dat je tuin of buurt een prettiger klimaat krijgt, want met meer planten en bomen is er natuurlijke afkoeling in de zomer en minder wateroverlast bij hevige buien. Er zal een toename van het bezoek door vogels en mooie kleine dieren zijn en daardoor minder overlast van insecten, want die staan op hun menu. In een kleurrijke gevarieerde buurt is het fijner wandelen en tuinieren. Buren zullen elkaar vaker zien in ontspannen sfeer. Dat bevordert het gevoel van thuishoren en samen leven.

Een greep uit mijn projecten:

Boardwalk

Herinrichten van een straat langs een brede watergang in de binnenstad. Door het verplaatsen van het parkeren en het aanleggen van een mooie oeverpad konden de bewoners van de aanliggende buurt aan het water zitten en er langs wandelen.

Natuurspeeltuin

Inrichten van een ruige speel- en ontdekplek voor jonge kinderen op een overhoekje. In overleg met buurtbewoners die het beheer op zich namen. En na 15 jaar is het nog steeds een fijne, ruige plek die goed gebruikt wordt door een nieuwe generatie kids.

Verbindende tuin

Ontwikkeling van een tijdelijke tuin in mijn eigen buurt, hartje stad, na een oproep aan de buurtbewoners om mee te doen. We hebben hier bijna 5 jaar samen ontspannen kunnen tuinieren. Hierdoor werden alle tuiniers bekenden van elkaar en zichtbaar in de buurt. En nog steeds.

Tuin aan huis

Tegels eruit en planten erin. Regelmatig help ik tuiniers met vragen hoe dit aan te pakken. Bijvoorbeeld “hoe moet je de bodem verbeteren”, “welke soort planten trekken vlinders en bijen aan” en “ik wil ook een moestuintje, kan dat in mijn tuin?”

Back To Top