skip to Main Content

Start met ecologisch (moes)tuinieren

Ga het tuinseizoen 2023 goed voorbereid van start met de (online) basiscursus ‘Ecologisch (moes)tuinieren’.

Deze basiscursus, die ik via Velt – Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren – geef bestaat uit vijf lessen waarin je leert hoe je op ecologische wijze kunt (moes)tuinieren.
De eerste les is een inleiding over ecologisch (moes)tuinieren, jouw bodem en welke dingen belangrijk zijn bij de inrichting van je moestuin. De tweede les gaat over het teeltplan maken en zaden kiezen. In de derde les praten we over ziekten, plagen, ongewenste kruidgroei en hoe je oogst een tijdje kunt bewaren. En in de laatste theorieles komt het composteren en bemesten aan de beurt. Er is tijd gemaakt voor vragen over de lesstof.
De vier theorielessen vinden plaats op donderdagavond:
  • 17 november 2022
  • 1 december 2022
  • 19 januari 2023
  • 16 februari 2023
De vijfde les is een praktijkles. De datum hiervoor wordt in overleg met de cursisten bepaald.
Deelname voor Velt-leden: E 80,- voor niet-Velt-leden: E 99,-
De prijs is voor de vijf lessen en is inclusief koffie/thee en het boekje “Ecologisch tuinieren voor beginners”. De cursus gaat door vanaf 8 deelnemers met een max. van 16.

Je kunt via e-mail aanmelden: veltrotterdam@gmail.com.

Je ontvangt dan een bevestiging van je inschrijving en details over de betaling, waarmee je inschrijving definitief is. We overwegen de theorielessen online te geven. Laat weten wat je voorkeur heeft! We informeren je dan ook over de keuze voor online of een locatie in Rotterdam Noord.
Back To Top